Projekter


Sophia er et eksempel på hjælpens virkning.

Sophia har været lammet fra taljen og ned.

Hun har fået hjælp til at kunne gå.

Først en operation, dernæst optræning. HumanCare Russia har samlet ind til dette formål, og resultatet er fantastisk.

Vores projekter


HumanCare Russia støtter projekter, hvor selv små midler har stor og blivende effekt.


Projektleder Connie Meyer

HumanCare Russia støtter Connie Meyers arbejde i Moskva.

Den 2. januar 2019 er det 27 år siden, Connie Meyer rejste til Moskva for at assistere fader Pavel Vishneskyi i opbygning af social og humanitær hjælp i Den Russisk Orthodoxe Kirke i Rusland. Connie Meyer blev inviteret af Moskvas Patriarkat og har gode relationer dertil.
HumanCare Russia arbejder på at finde veje til at fortsætte hendes arbejde.
Denne side vil oplyse om projekter fremover. Se også siden NYHED • Familieprojektet.  I Rusland overlades hele befolkningsgrupper til sig selv, samt til familie og venner. HumanCare Russia har ydet støtte til menighedens svageste: Familier med enlige forsøgerere og børnerige familier. Vi har igennem årene ydet hjælp i forbindelse med sygdom og akutte situationer i menigheden. Vi giver også børnene gode oplevelser.Vi hjælper med uddannelse. Hjælper vi en i en familie med en uddannelse, hjælper vi hele familien.

Margarita giftede sig tidligt, men indså, at hun måtte have en uddannelse. HumanCare Russia har støttet Margarita med betaling af studiet. Margarita blev jurist.

Behovet for nødhjælp er øget gennem de senere år, da priserne fortsat stiger, men lønningerne ikke - i nogle tilfælde er lønninger blevet halveret.

Hjælp os med at hjælpe familierne.

Enhver støtte fra fonde og privatpersoner vil være en hjælp.


 • Dagmarskolen: Dagmarskolen blev oprettet i 1997. Her lærer børn og voksne uden uddannelse at kniple og får mulighed for en indtægt, og arbejdet kan udføres i hjemmet. De syr, renser og reparerer messetøj. HumanCare Russia støtter skolen. I 2012 var skolen medarrangør af knipleudstillingen “DanishLace When Best” i Moskva. 


 • Den kristne Friskole i Sviblovo blev etableret i 2001 af provst Sergej Kiselov og hans kone Larissa og startede med én 1. klasse.  Det er skolens mål at undervise eleverne til et niveau, så de derefter kan søge videreuddannelse på universitetet. HCR bidrog i de første mange år med bespisningen i skolen.


 • Andre Projekter: Connie Meyer har samarbejdet med en række organisationer, blandt andet IWC (International Women's Club), og hjulpet med at lede og koordinere indsatsen for børnehjem. Connie Meyer er koordinator for følgende projekter:
  Støtte til dr. Dmitry Zinenko, pædiatrisk neurokirurg og professor, som behandler børn med hydrocephalus (væske i hovedet) og lider af cerebral parese (total lammelse af nyfødte) og epilepsi.

  Støtte til brandsårsafdelingen på et børnehospital og et dagcenter for mentalt handicappede unge.

  Støtte til SWEA (Swedish Women Educational Association) -der uddeler donarede genstande fra køkkentøj til børne- & voksentøj.

 • Connie Meyer samarbejder også med Russia with Love (RWL),  RWL har taget initiativ til videreuddannelse af sundheds-personale. En gruppe har været til efteruddannelse i USA. Og den danske sygeplejerske Grete Schärfe har undervist sundhedspersonalet i Moskva i palliativ omsorg.

Historisk forløb og særlige begivenheder


Connie Meyer har samarbejdet med Fader Pavel Vishnevsky siden 1992. I Danmark er vi mange, der har fulgt Connie Meyer og fader Pavel i deres store arbejde for at hjælpe mennesker i nød. Arbejdet, som udgår fra fader Pavels menighed, omfatter familier med meget lav indkomst, enlige mødre, børne- & voksenhospitaler, børnehjem etc.

Connie Meyer har arbejdet med ildhu alle årene, men herunder er en årstalsliste med særlige begivenheder.


1991: Moskvas Patriarkat inviterede Connie Meyer til at komme til Moskva og oprette

humanitære programmer i fader Pavel Vishneskyis menighed, der dengang hørte til i kirken St. Feodor Studit i det centrale Moskva.


1992: Connie Meyer opgav alt i Danmark og ankom til Moskva den 2. januar for at støtte fader Pavel med at hjælpe med det sociale arbejde i menigheden. Hun har arbejdet selvopofrende med denne opgave i alle årene fra 1992 til i dag.


2003: skrev Anna Libak en artikel, hvor Connie Meyer omtales som ”Dansk engel blandt russiske sjæle” Artiklen udkom i ”Berlingske - Nyheder og artikler opdateret hele dagen”  http://www.b.dk/kultur/dansk-engel-blandt-russiske-sjaele2006: Den Danske Business Club of Moscow udnævnte Connie Meyer til livslangt æresmedlem.

Med prisen fulgte et beløb på 38.800 rubler (8330 kr.), som Connie har brugt til bespisning af børnene på en kristen friskole samt medicin, mad med mere til værdigt trængende.


2007: En artikel af Mette Jørgensen Rodgers omtaler ovenstående udnævnelse samt hendes store arbejde. http://www.kristeligt-dagblad.dk/udland/vidne-til-en-kirkes-genopstandelse


2014 modtog Connie Meyer Den Gejstlige Ridderlige Malteserorden – Det Autonome Priorat i Dacia´s fortjenstmedalje i sølv (den højeste orden). Prioratet Dacia er en gren af det Økumeniske Storpriorat, Zar Paul I oprettede for de landflygtige riddere efter Korstogene. Med hæderen fulgte en check på 10.000 kr. til arbejdet i Moskva.


2016 arrangerede Connie Meyer et Seminar i Moskva i Patriarkatets sygeplejeskole Sct. Dmitry Sisterhood om Palliativ Omsorg med sygeplejerske Grete Schärfe som underviser. Den danske Ambassadør, Thomas Winkler deltog ved afslutningen, hvor der blev delt certifikater ud til deltagerne.